strimlad biff med röd curry & bambuskott
Strimlad biff med Rödcurry och bambuskott !!
Du behöver
800-900 g nötkött (strimlad lövbiff)
1st burk strimlad bambuskott
1st burk kokosmjölk
1 dl vatten
1st burk vattenkastanjer
3 msk röd currypasta
ngr chilieflakes
1st gul lök
Basilika till garnering
Gör så här:
Börja med att strimla köttet. Skär det tvärs över muskelfibrerna för att undvika att det blir segt. Låt bambuskotten och vatten kastanjerna rinna av och koka dem gärna i lite lättsaltat vatten någon minut för att få bort den snuskiga burksmaken. Fast det är inte nödvändigt. Stek sedan den röda curry pastan med en del av kokosmjölken i en wookpanna tills det att blandningen oljas. Häll sedan i kött och lök och rör om. Fyll sedan på med resten av kokosmjölken och vattnet. Låt sjuda i fem minuter. Tillsätt sedan de ev. förkokta bambuskotten, vatten kastanjerna och låt sjuda i ytterligare ca fem minuter.
Smaka sedan av och NJUUUUT.
Garnera med lite skivad chili eller chilie flakes och basilika och servera med kokta äggnudlar eller kokt jasminris
Du behöver
800-900 g nötkött (strimlad lövbiff)
1st burk strimlad bambuskott
1st burk kokosmjölk
1 dl vatten
1st burk vattenkastanjer
3 msk röd currypasta
ngr chilieflakes
1st gul lök
Basilika till garnering
Gör så här:
Börja med att strimla köttet. Skär det tvärs över muskelfibrerna för att undvika att det blir segt. Låt bambuskotten och vatten kastanjerna rinna av och koka dem gärna i lite lättsaltat vatten någon minut för att få bort den snuskiga burksmaken. Fast det är inte nödvändigt. Stek sedan den röda curry pastan med en del av kokosmjölken i en wookpanna tills det att blandningen oljas. Häll sedan i kött och lök och rör om. Fyll sedan på med resten av kokosmjölken och vattnet. Låt sjuda i fem minuter. Tillsätt sedan de ev. förkokta bambuskotten, vatten kastanjerna och låt sjuda i ytterligare ca fem minuter.
Smaka sedan av och NJUUUUT.
Garnera med lite skivad chili eller chilie flakes och basilika och servera med kokta äggnudlar eller kokt jasminris
Kommentarer