Grekisk pyttipanna med kyckling
Grékisk pyttipanna med kyckling a´la Mickis
4-5pers
4 kycklingfilér
8 medelstora potatisar
1 gul paprika
1röd paprika
2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
1 fetaost ca.150g
Marinad:
1-1½dl olivolja
1-2msk soja
1-2tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
salt o pepparSkär kycklingfilén i ganska stora bitar och lägg dem i marinaden. De kan stå där över natten.
Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsförm. Salta och peppra och ställ in dem i ugnen i 225* i 15min.
Dela parikan i bitar och klyfta löken. Efter 15min lägger man i lök, paprika och kyckling inklusive marinaden över potatisen. Rör om och in i ungen i 20min.
Lägg över tomater och fetaost i bitar och in i ugnen 20min till.
Serveras med en vitlökssås
VITLÖKSSÅS:
2dl cremefraich
2msk majonäs
1 klyfta pressad vitlök
oregano, basilika, persilja, salt och peppar
blandas ihop i en skål.
Smaklig måltid :-)
4-5pers
4 kycklingfilér
8 medelstora potatisar
1 gul paprika
1röd paprika
2 rödlökar
1 ask körsbärstomater
1 fetaost ca.150g
Marinad:
1-1½dl olivolja
1-2msk soja
1-2tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
salt o pepparSkär kycklingfilén i ganska stora bitar och lägg dem i marinaden. De kan stå där över natten.
Skär potatisen i klyftor och lägg i en ugnsförm. Salta och peppra och ställ in dem i ugnen i 225* i 15min.
Dela parikan i bitar och klyfta löken. Efter 15min lägger man i lök, paprika och kyckling inklusive marinaden över potatisen. Rör om och in i ungen i 20min.
Lägg över tomater och fetaost i bitar och in i ugnen 20min till.
Serveras med en vitlökssås
VITLÖKSSÅS:
2dl cremefraich
2msk majonäs
1 klyfta pressad vitlök
oregano, basilika, persilja, salt och peppar
blandas ihop i en skål.
Smaklig måltid :-)
Kommentarer