Char siu-inspirerad blandfärs
Detta är ett recept jag fått från hellofresh. Det har blivit en favorit här hemma och lagar det med jämna mellanrum
Det är en köttfärssås med grönsaker som pakchoi, morot, vitlök, rödlök, ingefära
4 portioner
1stor rödlök
4 st morötter
2 vitlöksklyftor
En bit ingefära riven eller torkad
2 pakchoi
Chiliflakes 1-2 nypor
50ml japansk sojasås
300gram nudlar
500gram blandfärs
60 gram Hoisinsås
Olivolja
Salt o peppar
Ev jordnötter
Skiva rödlök tunt
Skiva morot i slantar
Pressa vitlök
Riv ingefära el anv torkad
Strimla pakchoi
Koka upp lättsaltat vatten
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs rödlök samt morot i 3-4 min tillsätt pakchoi, ingefära, vitlök, chiliflakes och fräs tills pakchoien är mjuk
Lägg över grönsakerna i en skål o ställ åt sidan
Koka nudlar spara ca.1dl nudelvatten när du häller av nudlarna. När nudlarna hällts av lägg tbx dem i grytan o tillsätt nudelvattnet samt hoisinsås och rör om
Stek köttfärsen i olivolja i stekpannan 3-4 min tills den fått färg. Häll tbx grönsakerna, sojasås och hoisin nudlar i köttfärsen smaksätt med salt och peppar
Lägg upp i tallrik o toppa gärna med jordnötter 🥜
Kommentarer