Fläskfile´med kokosmjölk
Fläskfilé med kokosmjölk
Ingredienser till 4port:
1 bit purjolök
en röd chilie/peppar
2 vitlöksklyftor
1msk nyriven ingefära (jag har använt kryddan i påse & det var oxå gott)
500gram fläskfilé
1msk rapsolja
1burk kokosmjölk (4dl)
1msk thailändsksoja
1msk fisksås (har jag uteslutit)
½tsk salt
1krm svartpeppar
en paprika
Lite soja för färgens skull & jag brukar även använda ngn dl kelda grädde & reda såsen lite på slutet.
1.Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Skala och pressa vitlöken. Blanda purjolök, chili och ingefära.
2.Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, hetta upp oljan i en stekpanna och stek filébitarna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt purjolök, chili, vitlök och ingefära och stek ca 2 minuter.
3.Häll på kokosmjölk, ev kelda,, soja och fisksås, krydda med salt och peppar. Låt blandningen koka på medelvärme i ca 5 minuter.
4.Kärna ur och strimla paprikan. Låt den koka med den sista minuten.
5. Red såsen efter tycke och smak
Serveras med jasminris
Smaklig måltid
Ingredienser till 4port:
1 bit purjolök
en röd chilie/peppar
2 vitlöksklyftor
1msk nyriven ingefära (jag har använt kryddan i påse & det var oxå gott)
500gram fläskfilé
1msk rapsolja
1burk kokosmjölk (4dl)
1msk thailändsksoja
1msk fisksås (har jag uteslutit)
½tsk salt
1krm svartpeppar
en paprika
Lite soja för färgens skull & jag brukar även använda ngn dl kelda grädde & reda såsen lite på slutet.
1.Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla chilin. Skala och pressa vitlöken. Blanda purjolök, chili och ingefära.
2.Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka skivor, hetta upp oljan i en stekpanna och stek filébitarna ca 1 minut på varje sida. Tillsätt purjolök, chili, vitlök och ingefära och stek ca 2 minuter.
3.Häll på kokosmjölk, ev kelda,, soja och fisksås, krydda med salt och peppar. Låt blandningen koka på medelvärme i ca 5 minuter.
4.Kärna ur och strimla paprikan. Låt den koka med den sista minuten.
5. Red såsen efter tycke och smak
Serveras med jasminris
Smaklig måltid
Kommentarer