Tacopaj med edge

Detta recept har jag hittat hos min kusins dotter & det var verkligen jättegott. Kombinationen med hettan från tacokryddan tillsammans med sältan från osten och sötman från päronen var magiskt god 
Har ändrat lite i receptet så det passade oss & här kommer min version av tacopaj med edge 
400-500 g köttfärs (bland eller nöt, vilket som)
ca 140 g ädelost (jag brukar köra Kvibilles klassiska ädel)
1 stort päron
1 påse tacokrydda + 1dl vatten 

Smör till stekning
Pajdeg:
125g smör
ca 3,5 dl vetemjöl
2 msk vatten
Äggstanning:
3 ägg
1 dl creme fraiche
1,5 dl mjölk
salt och lite peppar
Tillbehör: 
En fräsch sallad till är att rekommendera 
Gör såhär: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med pajdegen. Knåda ihop ingredienserna och jobba till en smidig deg. Du kan behöva addera lite mjöl för att få den fin. Kavla ut den och fördela ut den i en rund pajform. Picka den och 
  2. förgrädda i ugn i ca 10 minuter. Ta ut och låt stå att svalna.
  3. Fräs på smör i en stekpanna & stek köttfärsen. Stek under omrörning och krydda & häll på lite vatten. Smaka av och lägg till mer krydda om så önskas. Finfördela färsblandningen i pajformen när färsen är genomstekt.
  4. Skiva upp päron och lägg som en blomma över pajen. Smula sedan över all ädelost.
  5. Vispa ihop äggstanningen och häll över pajen. In i ugnen på 190 grade tills äggstanningen stelnat och du fått fin färg uppe på pajen.
  6. Servera med salladen och något gott att dricka 

Kommentarer

Populära inlägg