Pressgurka
Pressgurka är lätt att göra & väldigt gott.
Hyvla en gurka med osthyvel & lägg i en skål
Blanda samman
3 msk socker
2 msk ättika
1dl vatten
1 krm salt
svartpeppar
Lite persilja. Man kan md fördel använda fryst.
Häll ättikslagen över gurkan, rör om & ställ under press i kylen minst i en timme.
Jag brukar lägga ett tefat över gurkan & ställa morteln på
Sen är det klart att servera
Vi äter gärna detta till hel kyckling i ugn med go sås eller varför inte till en stek.
Hyvla en gurka med osthyvel & lägg i en skål
Blanda samman
3 msk socker
2 msk ättika
1dl vatten
1 krm salt
svartpeppar
Lite persilja. Man kan md fördel använda fryst.
Häll ättikslagen över gurkan, rör om & ställ under press i kylen minst i en timme.
Jag brukar lägga ett tefat över gurkan & ställa morteln på
Sen är det klart att servera
Vi äter gärna detta till hel kyckling i ugn med go sås eller varför inte till en stek.
Kommentarer