Creme Catalana

Creme Catalana
4portioner

En fantastiskt god efterrätt 👌🏼
Passar väldigt bra runt jul då den innehåller både skal från apelsiner & kanelstång


1dl mjölk
5dl grädde
1 kanelstång
Finrivet skal av en apelsin
Finrivet skal av en citron
6 äggulor
85g socker

Råsocker

Koka upp grädde, mjölk, kanelstång, apelsin o citronskal
Låt svalna i 20 minuter

Vispa sedan 6 äggulor med sockret fluffigt
Sila mjölkblandningen & rör i den i sockersmeten
Häll upp i cremebruleformar.
Här blev det 4 större portionsformar & 2 små.

Baka puddingarna i 90 grader tills det stelnat. Skaka formarna  & se, de ska ”dallra”. Det tar ca 90min beroende på hur djupa formar man har.

Hit kan man förbereda. Låt puddingarna svalna, kan stå över natten i kylskåp.
 Vid servering: Strö över rörsocker & bränn av det med brännare.
Eller bränn av dem ngn timme innan servering i ugnen. Högt upp i ugnen, grill 225*
Vakta dem, för de bränner snabbt. Låt svalna o servera. Gärna med ngn frukt som ex hallon, blåbär eller jordgubbar!

Kommentarer

Populära inlägg