Thaigryta med kyckling

vår ihop kokade thaigryta
4-5personer

3-4 kycklingfiléer
1burk strimlade bambuskott
1burk skivade vattenkastanjer
½-1 röd chili
1 liten bit purjolök
1-2 paprikor
1-2 vitlöks-klyfta (pressad)
ngr färska champinjoner (fick serveras separat här)
1 burk med kokosmjölk
ca 2-3 tsk röd currypasta beroende på hur starkt man vill ha det
2 tsk ingefära
2 tsk torkade limelöv
1 skvätt lime
1msk hönsfond
1 msk japansk soya
salt
svartpeppar
ngn dl. vatten
maizenaredning

skiva kycklingen tunt & stek den med salt & peppar i en stekpanna.
Fräs den skivade paprikan, chilin,  purjolöken, champinjonerna ,bambuskott, vattenkastanjer, vitlök i lite olja i en kastrull i drygt 5 min. Häll på currypastan så den får svettas med grönsakerna. Häll över kokosmjölken, vattnet, hönsfond, soya, ingefära, limelöv, lime & häll i kycklingen låt koka ca 5min rör då & då. Smaka av med salt+peppar, ingefära & currypastan. Red såsen med maizena & låt koka några minuter till.
Serveras med jasminris.

Smaklig måltid!

Vi konstaterade att det säkert skulle smaka bra med blomkål, broccoli & morötter i grytan

Kommentarer

Populära inlägg