Bourani Banjan



portioner bourani banjan

1 st aubergine
3 st röda tomater eller 1 burk krossad tomat
1 st vitlöksklyftor
1 st paprikor 
1 msk tomatpuré
Färsk eller torkad chili (justera mängd och hetta efter smak)
1 tsk gurkmeja
Salt och peppar
1 dl vatten
Olivolja 

Yoghurtsås:
1 dl turkisk yoghurt
0,5 dl vatten
1 vitlöksklyfta
Salt

Gör såhär:
Förbered vitlökssåsen. Blanda alla ingredienser, blanda väl och ställ sedan såsen i kylen. Skala auberginen och skär  dem ca 1 cm tjocka skivor. Skär paprikan i klyftor. Baka i ugn

Ugn: Värm ugnen till 225°, över och undervärme. Lägg grönsakerna på en plåt, ringla olja över och tillaga sedan mitt i ugnen tills dom får en fin färg, ca 15 min.

Hetta upp olja i en stor stekpanna, pressa eller finhacka vitlök och stek i oljan. Var noga med att du inte bränner vitlöken. Vänd i chiliflakes, gurkmeja och fräs lite till.  Hacka tomaterna i tärningar om du använder färska. Häll tomat/krossad tomat, tomatpuré. Krydda med salt och peppar, tillsätt ca 1dl vatten och låt såsen puttra under lock i ca 20-30 min. Lägg i auberginerna och paprikorna i stekpannan med tomatsåsen, täck med ett lock och låt allting sjuda långsamt i ca 10-15 min. Lägg lite yoghurtsås i botten av ett fat och bred ut såsen lite. Varva bourani banjan och yoghurtsås i fatet. servera genast med bröd eller som tillbehör till 

Kommentarer

Populära inlägg