Asiatisk apelsinkyckling
Asiatisk apelsinkyckling är en het, söt och syrlig kycklingrätt som är väldigt god tillsammans med ris
Du behöver:
600gram kycklingfilé
2dl vetemjöl
1/2 dl majsstärkelse
1ägg
Salt peppar
Sås:
3 pressade apelsiner
+ 2-3 dl apelsinjuice
Apelsinzezt från 2 apelsiner
2 msk riven Ingefära
1 Pressad vitlöksklyfta
2 tsk Chiliflakes
4-5 msk risvinäger
3msk japansk soja
1dl socker
2-3 msk majsstärkelse
50 gram smör
Till servering:
Basmatiris
1 skivad salladslök
Sesamfrö
Börja med att skära kycklingfilé i bitar
Salta och peppra
Vispa upp ägget
Blanda mjöl o majsstärkelse i en skål
Vänd kycklingbitarna först i ägget o sedan ner i mjölblandningen. Lägg ut kycklingen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och kör dem i mitten av ugnen i 225” i 20 min.
Undertiden kycklingen är i ugnen så kokar du ris
Riv apelsinsezt och ställ åt sidan
Pressa apelsinerna o ta tillvara på saften i en skål. Tillsätt apelsinjuice, socker, risvinäger, soja, ingefära, vitlök och chili flakes i skålen med apelsinsaft. Rör om tills sockret lösts upp
Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Tillsätt apelsinblandningen i pannan och låt den koka upp
Blanda majsstärkelse med lite vatten o vispa ner i såsen tills du tycker såsen fått en lagom tjockhet. Låt den småputtra ngr minuter. Smaka av med salt o peppar. När kycklingen är klar i ugnen lägger man ner den i såsen vänder runt den ordentligt och låter den puttra på svag värme ngr minuter. Tillför apelsinsezten
Skiva salladslök att toppa tallriken med tillsammans med sesamfrö
Smaklig måltid 😋
Kommentarer