Asiatisk apelsinkyckling




 Asiatisk apelsinkyckling är en het, söt och syrlig kycklingrätt som är väldigt god tillsammans med ris 
Receptet är till 4portioner

Du behöver: 

600gram kycklingfilé 

2dl vetemjöl 

1/2 dl majsstärkelse 

1ägg 

Salt peppar 

Sås: 

3 pressade apelsiner 

+ 2-3 dl apelsinjuice 

Apelsinzezt från 2 apelsiner 

2 msk riven Ingefära 

1 Pressad vitlöksklyfta

2 tsk Chiliflakes 

4-5 msk risvinäger 

3msk japansk soja 

1dl socker 

2-3 msk majsstärkelse 

50 gram smör 

Till servering:

Basmatiris 

1 skivad salladslök 

Sesamfrö 


Börja med att skära kycklingfilé i bitar 

Salta och peppra

Vispa upp ägget 

Blanda mjöl o majsstärkelse i en skål 

Vänd kycklingbitarna först i ägget o sedan ner i mjölblandningen. Lägg ut kycklingen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och kör dem i mitten av ugnen i 225” i 20 min. 


Undertiden kycklingen är i ugnen så kokar du ris

Riv apelsinsezt och ställ åt sidan 

Pressa apelsinerna o ta tillvara på saften i en skål. Tillsätt apelsinjuice, socker, risvinäger, soja, ingefära, vitlök och chili flakes i skålen med apelsinsaft. Rör om tills sockret lösts upp 

Hetta upp en stekpanna och smält smöret. Tillsätt apelsinblandningen i pannan och låt den koka upp 

Blanda majsstärkelse med lite vatten o vispa ner i såsen tills du tycker såsen fått en lagom tjockhet. Låt den småputtra ngr minuter. Smaka av med salt o peppar. När kycklingen är klar i ugnen lägger man ner den i såsen vänder runt den ordentligt och låter den puttra på svag värme ngr minuter. Tillför apelsinsezten 

Skiva salladslök att toppa tallriken med tillsammans med sesamfrö

 

 


Smaklig måltid 😋 


Kommentarer

Populära inlägg