Pocherad torskrygg med pepparrotsgrädde och dillolja
Pocherad torskrygg med pepparrotsgrädde och dillolja
En väldigt god middag med smak av sommar 😅
Orginalreceptet har Tareq Taylor skapat men vi har anpassat det lite. Kan verkligen rekommendera detta 😋
- 600 gtorskrygg
- 1 litervatten
- 2 tsksalt
- 2 msksmör
- 1rejält knippe färsk dill
- 2 dlsolrosolja
- 1 bitpepparrot riven
- 2 dlvispgrädde
- ca 2mskättika
- ½ tsksalt
- 500 gpotatis
- 500 gmorot
Pocherad torsk
- Stycka upp fisken i fyra portioner. Sätt till sidan. Vi vill tillaga fisken så sent som möjligt innan servering.
- När det är dags – koka upp 1 liter vatten med 2 msk smör och lite salt i en låg kastrull eller sautese.
- Lägg i fisken i det kokande vattnet och ta sedan av från värmen. Lägg ett lock över fisken och låt stå tills den är klar, ca 5 minuter. Vill du använda dig av en termometer så ska du sikta på en kärntemperatur på 40 grader.
Dillolja
- Hacka dillen grovt och lägg ner den i en mixer. Värm oljan till 50 grader och slå den över dillen i mixern. Mixa på högsta hastighet i ca 30 sekunder.
- Sila upp oljan genom en finmaskig sil i t ex ett högt glas eller liknande. Låt oljan stå stilla så att vattnet och eventuella dillrester kan sjunka till botten. För att få en helt klar olja så kan man frysa oljan och sedan separera det frusna vattnet från oljan.
Pepparotsgrädde
- Skala pepparroten och riv den fint.
- Blanda samman vispgrädde med ättika tills du har fått en lagom syrlig grädde. Smaksätt med lite salt och tillsätt pepparrot till önskad styrka.
- Ljumma upp grädden strax innan servering. Tänk på att inte värma den för mycket då styrkan från pepparroten snabbt avtar när den blir varm.
- Toppa grädden med ca 5 msk dillolja. Rör runt försiktigt. Servera till fisken.
Vi åt pressad potatis och kokta morötter till detta. Men kan tänka mig att färskpotatis o kokta haricot verts vore väldigt gott till detta
- 600 gtorskrygg
- 1 litervatten
- 2 tsksalt
- 2 msksmör
- 1rejält knippe färsk dill
- 2 dlsolrosolja
- 1 bitpepparrot riven
- 2 dlvispgrädde
- ca 2mskättika
- ½ tsksalt
- 500 gpotatis
- 500 gmorot
Pocherad torsk
- Stycka upp fisken i fyra portioner. Sätt till sidan. Vi vill tillaga fisken så sent som möjligt innan servering.
- När det är dags – koka upp 1 liter vatten med 2 msk smör och lite salt i en låg kastrull eller sautese.
- Lägg i fisken i det kokande vattnet och ta sedan av från värmen. Lägg ett lock över fisken och låt stå tills den är klar, ca 5 minuter. Vill du använda dig av en termometer så ska du sikta på en kärntemperatur på 40 grader.
Dillolja
- Hacka dillen grovt och lägg ner den i en mixer. Värm oljan till 50 grader och slå den över dillen i mixern. Mixa på högsta hastighet i ca 30 sekunder.
- Sila upp oljan genom en finmaskig sil i t ex ett högt glas eller liknande. Låt oljan stå stilla så att vattnet och eventuella dillrester kan sjunka till botten. För att få en helt klar olja så kan man frysa oljan och sedan separera det frusna vattnet från oljan.
Pepparotsgrädde
- Skala pepparroten och riv den fint.
- Blanda samman vispgrädde med ättika tills du har fått en lagom syrlig grädde. Smaksätt med lite salt och tillsätt pepparrot till önskad styrka.
- Ljumma upp grädden strax innan servering. Tänk på att inte värma den för mycket då styrkan från pepparroten snabbt avtar när den blir varm.
- Toppa grädden med ca 5 msk dillolja. Rör runt försiktigt. Servera till fisken.
Vi åt pressad potatis och kokta morötter till detta. Men kan tänka mig att färskpotatis o kokta haricot verts vore väldigt gott till detta
Kommentarer