ButterChicken
Riktigt gott 🤩
4 portioner Butterchicken
Kycklingen:
3 st kycklingfiléer
Marinad:
2 dl turkisk yoghurt
1 msk gurkmeja
2 msk garam masala
2 msk spiskummin
1 tsk salt
Saften från en hel lime
Skär kycklingen i bitar. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll sedan över kycklingen. Täck med plastfolie och låt kycklingen marineras i kylen i minst 8 timmar. Grilla sedan i ugnen på 225° i 20 min, gärna i en ugnsform med galler.
Gör såsen:
Ingredienser:
1-2 tsk ingefära
3 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
10-15 kardemummakärnor
1krm mald kardemumma
1 kanelstång
1msk mald spiskummin
1 tsk gul curry
50-75 g smör
1,5 dl vatten
1 msk tomatpuré
1 msk oxfond
2-3dl grädde
Fräs lök och vitlök i smör, häll i tomatpurén och alla kryddor o fräs så att smakerna kommer fram
Häll över de krossade tomaterna vattnet, grädden, oxfond & låt koka i ca 10 min. Rör i smöret, därefter lägger du i kycklingfilén rör om o låter det småputtra under lock i 30 min
Till grytan kokade jag basmatiris o toppade med lite persilja
Kommentarer