Entrecote a’la diavolo



 

Entrecote a’la diavolo (4pers) 



600 gram entrecote 

2 vitlöksklyftor 

1 tsk fänkål (hel)

0,5 tsk sambal oelek

1 tsk salt 

2 krm nymald svartpeppar 

1 msk rapsolja 

2 msk röd pesto 

1 dl rött vin 

1 dl vatten

1 msk konc oxfond 

Garnering: 

Ruccola 

Rostade pinjenötter 


Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet

Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min.

Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola och rostade pinjenötter 

Gott att servera till är potatisgratäng och kokta grönsaker 






Kommentarer

Populära inlägg