Entrecote a’la diavolo
600 gram entrecote
2 vitlöksklyftor
1 tsk fänkål (hel)
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk rapsolja
2 msk röd pesto
1 dl rött vin
1 dl vatten
1 msk konc oxfond
Garnering:
Ruccola
Rostade pinjenötter
Skala och krossa vitlöken. Stöt fänkålen i en mortel. Blanda vitlök, fänkål, sambal oelek, salt och peppar. Gnid in blandningen i köttet
Bryn köttet i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tillsätt pesto och vin och bryn ytterligare ca 4 min. Lyft upp köttet och låt det vila. Häll vatten och fond i pannan och låt puttra tills skyn har sirapskonsistens, ca 15 min.
Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Häll över skyn och garnera med ruccola och rostade pinjenötter
Gott att servera till är potatisgratäng och kokta grönsaker
Kommentarer