Passionsfruktsfromage

Passionsfruktsfromage’ 
4 portioner 

 


Ingredienser 

  • 2 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 2 ägg
  • 4 msk socker
  • 1 1/2 dl vispgrädde 

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min enligt förpackningen. Dela passionsfrukterna. Skrapa ur innehållet i en kastrull och värm något. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg ner det i kastrullen. Rör om så att gelatinet smälter. 

Tag fram 3 bunkar och en elvisp 
Skilj på ägggulor och äggvitor. Lägg i varsin skål.  Börja med att vispa äggvitorna  till ett hårt skum, vispa äggulorna & sockret poröst och därefter grädden. Rör ner gelatinblandningen i gula äggsmeten. Tillsätt grädden och vänd ner äggvitan försiktigt. Häll fromagekrämen i en större skål eller i portionsformar. Garnera med lite fruktkött, riven choklad eller ngr goda bär. 



Vid påsk fyllde jag fromagen i kinderägg o fyllde i lite mango som en ”äggula 


Lycka till 🥚 🍨 


Kommentarer

Populära inlägg