Rimmad smörstekt torskrygg med räktopping
- Rimmad torskrygg
- 500 gram torskrygg
- 1,5 msk salt
- 2 tsk strösocker
- 5 dl vatten
- svartpeppar
- smör, till stekning
Dela fisken i portionsbitar
Blanda samman vatten, salt och socker i en bunke o lägg fisken i saltlagen i 40 min i rumstemperatur
Räktopping
- 2 st ägg, kokta och grovhackade
- 240 gram handskalade räkor
- 0,25 st gurka, fint tärnad
- En knippe färsk gräslök
- 1 msk riven pepparrot, 1-2
- salt
- svartpeppar
Koka 2 ägg o låt svalna
Blanda samman ägg, räkor, en bit gurka fint tärnad, hackad gräslök, finriven pepparrot, salt & peppar
Rimmad torskrygg:
- 1. Ta upp torskbitarna från lagen och låt de rinna av. Torka med lite papper. Krydda med svartpeppar
- 2. Värm lite smör i pannan och bryn torsken på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor.
- 3. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de stekas klart i pannan i ca 5 min. Torskryggen blir perfekt vid 52”
- Toppa de smörstekta torskryggarna med räktoppingen vid servering.
- Gott till är brynt smör och kokt potatis
Kommentarer