Rimmad smörstekt torskrygg med räktopping


Recept på min rimmade torskrygg med räktopping 
 











Dela fisken i portionsbitar 
Blanda samman vatten, salt och socker i en bunke o lägg fisken i saltlagen  i 40 min i rumstemperatur 


Räktopping

Koka 2 ägg o låt svalna 
Blanda samman ägg, räkor, en bit gurka fint tärnad, hackad gräslök, finriven pepparrot, salt & peppar 

Rimmad torskrygg: 

  • 1. Ta upp torskbitarna från lagen och låt de rinna av. Torka med lite papper. Krydda med svartpeppar 
  • 2. Värm lite smör i pannan och bryn torsken på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor.
  • 3. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de stekas klart i pannan i ca 5 min. Torskryggen blir perfekt vid 52”
  • Toppa de smörstekta torskryggarna med räktoppingen vid servering. 
  • Gott till är brynt smör och kokt potatis 


Kommentarer

Populära inlägg