Krämig klyftpotatis med rotfrukter & fetaost



Du behöver:
Potatis
Morötter
Rädisor
Rödlök
1 klyfta vitlök
1msk riven färsk ingefära
1 msk honung
1 dl turkisk youghurt
150 gram fetaost eller salladsost
3-4 msk rostade solrosfrön
Olivolja
Salt
Peppar


Idag testade vi ett nytt recept. Hittade det på nätet & gjorde i vanlig ordning om det så det passade oss. I orginalrecepter var det rödbetor & det tål inte jag, men rädisor funkar oxå bra .

Vi skalade potatis o klyftade dem, morötter skalades & delades i stavar. Rädisor delades, vi klyftade en rödlök, rev ingefära ca 1msk & pressade en vitlöksklyfta över. Ringlade över en msk honung och några matskedar olivolja. Salta & peppra

Tillagade detta i ugnen på 175” i ca 45 minuter man kan såklart ha varmare i ugnen. Men fläskfilen vi lagade till detta skulle göras på 175”
När potatisen o grönsakerna är klara tar man ut formen ur ugnen o ringlar över 1dl turkisk youghurt eller cremefraich,  150gram fetaost smulas över potatisarna o strö över 3-4 msk rostade solrosfrön. Ställ in formen i ugnen igen tills osten blir lite varm 5-10min
Klart att servera

Lite timjan fick toppa vår gratängform 😇

Kommentarer

Populära inlägg