Cannelloni

idag blev det cannelloni till middag. Fyllda med strimlad biff, babyspenat & mozzarella
Hittade på receptet själv



Du behöver: 

200 gram strimlad biff.
1 påse babyspenat
2dl cremefraich
1 paket färska lasagneplattor
Mozzarella riven, 150 gram Spara lite ost till garneringen
Oxfond
1burk krossade tomater, gärna mutti
Persilja (1msk fryst går bra)
Basilika (1msk fryst går bra)
1 hel vitlöksklyfta
1 lagerblad
0,5 dl röd eller vitt vin
1 tsk socker kan behövas, smaka av
Salt
Peppar

Börja med tomatsåsen
1 burk krossade tomater hälls i en gryta tsm med en halv burk vatten, 1-2 tsk salt, svartpeppar, vinet, 2 msk oxfond, de frysta el färska eller torkade kryddorna, lagerblad & en hel vitlöksklyfta
Låt detta koka ihop medans du strimlar o steker köttet. När köttet är klart rör man det 2dl cremefraich, salt, peppar, 1tsk oxfond. När det puttrar rör man i den rivna mozzarellan, Eller annan riven ost. Låt puttra & häll över knappt en påse med babyspenat o sedan svalna en liten stund

Smaka av tomatsåsen. Är den besk så ta i lite socker. Tag ur vitlöksklyftan & lagerbladet. Häll hälften av tomatsåsen i botten på en gratängform

Tag de färska pastaplattorna, jag hade köp på rulle som jag klippte i lagom storlek  lägg på några matskedar av ost o köttröran o rulla ihop dem. Lägg dem med skarven neråt i gratängformen. Fyll nästa o lägg dem brevid varandra i formen. När alla rullar ligger i formen hade jag lite kvar av oströran som jag hällde över rullarna. Därefter hällde jag över resten av tomatsåsen o strödde över de resterande babyspenat bladen samt lite extra riven ost.

Grädda i ugnen i 200” i ca 25 minuter

Kommentarer

Populära inlägg