Pavlova
Sätt ugnen på 225”
Du behöver:
6 äggvitor
1 krm salt
3,5 dl socker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk vitvinsvinäger
Vispa äggvitorna kraftigt med salt till ett hårt skum
Tillför sedan socker, lite i taget. När smeten är fast tillför man majsstärkelse, vaniljsocker & vitvinsvinäger.
Gör marängtest. Vänd skålen uppochner. Är smeten kvar i bunken är smeten klar
Klicka ut marängmassan på ett plåt på ett bakplåtspapper.. man kan forma den lite som en skål/vulkan Den formen du gör, är den formen du får. Marängen stelnar & växer inte i ugnen.
Ställ in marängen i ugnen i 225” & sänk värmen till 125”
Låt gräddas i 1,5 h. Sedan stänger man av ugnen och låter marängen torka tills ugnen är sval.
Förvara marängen luftigt & torrt! Den kan stå flera dagar.
Precis innan servering vispar man grädde o lägger i ”skålen” samt bär som man tycker om. Vi hade Hallon blåbär & passionsfrukt
Kommentarer