Pavlova

Sätt ugnen på 225”

Du behöver:

6 äggvitor 
1 krm salt 
3,5 dl socker 
1 msk majsstärkelse 
2 tsk vaniljsocker 
1,5 tsk vitvinsvinäger 

Vispa äggvitorna kraftigt med salt till ett hårt skum
Tillför sedan socker, lite i taget. När smeten är fast tillför man majsstärkelse, vaniljsocker & vitvinsvinäger. 

Gör marängtest. Vänd skålen uppochner. Är smeten kvar i bunken är smeten klar 

Klicka ut marängmassan på ett plåt på ett bakplåtspapper.. man kan forma den lite som en skål/vulkan Den formen du gör, är den formen du får. Marängen stelnar & växer inte i ugnen. 

Ställ in marängen i ugnen i 225” & sänk värmen till 125” 
Låt gräddas i 1,5 h. Sedan stänger man av ugnen och låter marängen torka tills ugnen är sval.
Förvara marängen luftigt & torrt! Den kan stå flera dagar.



Precis innan servering vispar man grädde o lägger i ”skålen”  samt bär som man tycker om. Vi hade Hallon blåbär & passionsfrukt 


Kommentarer

Populära inlägg