Källarfranska

Källarfranska. Frallor som går snabbt att fixa då de bara behöver jäsa en gång.
Är godast färska. Men kan frysas in direkt efter baket & är då lika goda när man tinar dem o äter


Detta receptet ger 16 st
Gräddas i ugn i 250*


50gram jäst
4dl ljummet vatten (37*)
2 msk mat/oliv/rapsolja
1 tsk salt
1 msk socker
Ca. 1liter vetemjöl

Salta på jästen ibunken så löser den upp sig
Häll över vatten, olja, socker och nästan allt mjöl
Knåda degen tills den släpper från degskålens kanter

Dela degen i 2 & rulla till längder. Dela upp varje längd i 8 bitar. Rulla en bulle o doppa ena delen av bullen i mjöl o lägg med mjölsidan upp på en plåt. Fortsätt tills du har 16 bullar på plåten

Låt bullarna jäsa övertäckta i 45min på plåten

Gräddas sedan mitt i ugnen 7-8 min i 250*
Jag brukar ta ut ett bröd o knacka i botten. Låter det ihåligt är brödet klart 😇

Kommentarer

Populära inlägg