Italienska köttbullar i tomatsås

italienska köttbullar i tomatsås inspirerade av Paulo Roberto
4 port



Du behöver:

500gram pasta. Gärna penne eller liknande med hål i

Tomatsås:
2 burkar  krossade tomater, gärna Mutti
3 msk olivolja
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 dl rött vin
2 msk oxfond
Basilika
0,5 krm socker
Salt
Svartpeppar

Köttbullar:

600g blandfärs
3-4 msk panko
Ca. 1/2dl mjölk
1 dl riven parmensan
3 msk persilja
3msk basilika
1 msk olivolja
1tsk salt
Svartpeppar
Margarin till stekning


Gör såhär.
Börja med tomatsåsen.
Skiva Gul lök & finhackad vitlök Värm olja i en kastrull o fräs lökarna
I 3-4 minuter utan att de tar färg. Häll över tomater, vin, oxfond, basilika socker salt och svartpeppar. Låt såsen puttra medan du gör köttbullarna

Köttbullar:
Häll panko i en skål skeda över mjölk o rör om
Tillsätt riven parmesan, ägg, persilja, basilika, olivolja, salt, svartpeppar & blandfärs. Ror samman allt och forma till större köttbullar

Koka upp saltat vatten till pastan

Stek köttbullarna runt om  i lite margarin i ca 5 min.
Lägg i köttbullarna i tomatsåsen

Låt de puttra klart undertiden pastan kokar

När pastan är klar. Skeda ner ngr msk tomatsås i den o rör om. Strö över parmesan
Köttbullarna serveras i sin sås vid sidan om pastan
Servera med riven parmesan  salt och peppar

Kommentarer

Populära inlägg