Kola med polkagriskross
Igår gjorde jag första julgodiset för detta året
Kola med polkagriskross
Man behöver:
100gram smör
2dl socker
3dl grädde
1dl ljussirap
3 msk honung
100gram krossade polkagrisar
Gör såhär:
- Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125-127’°, ca 40 minuter. Krossa polkagrisarna.
- Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 minuter, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.
- Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
- Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl.
Lycka till!
Kommentarer