Kola med polkagriskross

Igår gjorde jag första julgodiset för detta året 
Kola med polkagriskross

Man behöver:

100gram smör
2dl socker
3dl grädde
1dl ljussirap
3 msk honung

100gram krossade polkagrisar


Gör såhär:

  1. Blanda smör, grädde, sirap, socker och honung i en kastrull. Koka till 125-127’°, ca 40 minuter. Krossa polkagrisarna.
  2. Kulprov: Häll en tesked av kolasmeten i ett glas med riktigt kallt vatten. Häll av vattnet efter ca 2 minuter, när kolasmeten går att forma till en kula är kolan klar.
  3. Häll upp smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över polkagriskrosset direkt. Låt svalna. Skär eller klipp i bitar.
  4. Slå in i smörgåspapper, och vik kanten på papperet så fastnar inte papperet i kolan. Förvara i kyl.
Mycket goda kolor!
Lycka till! 

Kommentarer

Populära inlägg