Kladdkaka med salt kolasås
Detta behöver du för att göra denna smarriga kladdkaka
3 ägg
3,5dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk eller kondenserad mjölk som fått koka i 3h
1-2 nypor flingsalt
Sätt ugnen på 175”
Smöra & bröa en form med avtagbara kanter
Smält smöret & låt det svalna
Rör ihop ägg & socker & sedan de torra ingredienserna samt smöret
Man vispar inte kladdkakesmet utan rör ihop det
Börja med att breda ut hälften av kladdkakesmeten i bakformen.
Därefter klicka man ut den karamelliserade mjölken på smeten i formen. Man kan ta lite vatten på slickepotten/skeden för att lättare breda ut den karamelliserade mjölken/kolasåsen. Ovanpå kolasåsen strör man lite flingsalt. Sedan breder man över resten av kladdkakesmeten
Grädda mitt i ugnen ca 20-30min
Kakan ska vara kladdig.
Den stelnar i kylen.
Förvara kakan svalt
Servera med vaniljglass eller vispad grädde & ex jordgubbar
3 ägg
3,5dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4-5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk karamelliserad mjölk eller kondenserad mjölk som fått koka i 3h
1-2 nypor flingsalt
Sätt ugnen på 175”
Smöra & bröa en form med avtagbara kanter
Smält smöret & låt det svalna
Rör ihop ägg & socker & sedan de torra ingredienserna samt smöret
Man vispar inte kladdkakesmet utan rör ihop det
Börja med att breda ut hälften av kladdkakesmeten i bakformen.
Därefter klicka man ut den karamelliserade mjölken på smeten i formen. Man kan ta lite vatten på slickepotten/skeden för att lättare breda ut den karamelliserade mjölken/kolasåsen. Ovanpå kolasåsen strör man lite flingsalt. Sedan breder man över resten av kladdkakesmeten
Grädda mitt i ugnen ca 20-30min
Kakan ska vara kladdig.
Den stelnar i kylen.
Förvara kakan svalt
Servera med vaniljglass eller vispad grädde & ex jordgubbar
Kommentarer