Tekakor


   Tekakor som är lätta att baka & goda  15st
  
                                                                          100 g smör 
5 dl mjölk
1 pkt jäst2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke, salta på jästen låt den smälta under omrörning och häll  över den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt sirap. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter
Låt jäsa i cirka en 15 minuter ,
 dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan eller lite med en kavel
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. 
Platta till dem igen, behöver man inte om man kavlat dem, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6-8minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Dessa bröd är godast att servera direkt, men går oxå bra att frysa och tina upp 












Kommentarer

Populära inlägg