Kycklinggryta med sojabönor & paprika
Till 4 portioner behövs:
- 250 g frysta sojabönor
- 1 gul lök 1-2 snack paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 3-4 kycklingfiléer
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk curry
- 2 dl crème fraiche
- 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 1 tsk sambal oelek
- 1 msk honung
- 4 port ris
- 1/2 kruka persilja (jag hade fryst)
- 1/2 citron
- Tina sojabönorna.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Strimla paprika gärna i olika färger.
- Skär kycklingfiléerna i bitar.
- Bryn kycklingbitarna i oljan i en gryta, tillsätt lökhacket. Krydda med salt, peppar och curry.
- Blanda ner crème fraiche, buljong, sambal oelek och honung i grytan. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Hacka persiljan. Skölj citronen, riv skalet och pressa ur saften.
- Tillsätt citronskal, persilja den strimlade paprikan och sojabönor i grytan. Låt koka ytterligare ca 2 minuter. Smaka av med salt och citronsaft.
- Servera grytan med riset.
- Jag valde jasminris
- Till detta åt vi naanbröd
Kommentarer