Kall marinerad Kycklingfilè
ca 4 pers.
700gr kycklingfilé
Kycklingen tillagas hel i ugn 45-50 min i 150grader
Marinad:
2 msk soja
1 dl sesamfrö
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök (lökringar)
1 dl rapsolja
Lägg dem ljumna filén i plastpåse med marinad i 1 dygn i kylskåp.
Skär kycklingfilen i skivor, Vi ska i tunna skivor med skärmaskin.
Lägg upp på ett fat, man kan lägga upp lite av marinaden på & runtom.
*På en buffé äter räknar man med cirka 60 - 90 g kött per person
När det gäller kyckling kan man beräkna tre portioner per bröstfilé eller ca 40-50 g per portion.
Ett kycklingbröst brukar väga cirka 125-190 g.
700gr kycklingfilé
Kycklingen tillagas hel i ugn 45-50 min i 150grader
Marinad:
2 msk soja
1 dl sesamfrö
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 tsk sambal olek
2 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök (lökringar)
1 dl rapsolja
Lägg dem ljumna filén i plastpåse med marinad i 1 dygn i kylskåp.
Skär kycklingfilen i skivor, Vi ska i tunna skivor med skärmaskin.
Lägg upp på ett fat, man kan lägga upp lite av marinaden på & runtom.
*På en buffé äter räknar man med cirka 60 - 90 g kött per person
När det gäller kyckling kan man beräkna tre portioner per bröstfilé eller ca 40-50 g per portion.
Ett kycklingbröst brukar väga cirka 125-190 g.
Kommentarer
Kram!!