Italieninspirerade köttbullar med pasta & tomatsås
6personer
700gr blandfärs
1dl ströbröd
0,5 dl vatten
1 dl grädde/kelda
1 ägg
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
färsk timjan
färsk persilja
2 msk finriven parmesan ost
1 msk smör
1msk rapsolja
Mozzarella 250gr ( 2 små påsar)
Blanda samman köttbullssmeten och forma "bulliga biffar" som man steker i varm panna med smör och rapsolja. Stek tills biffarna fått fin färg ställ sedan dem i en ugnsform i ugnen 225' i 10 min.
Medan biffarna är i ugnen gör tomatsåsen.
1gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Oregano
Persilja
2 msk tomatpure
1tsk kalvfond
1 frp krossade tomater
1tsk socker
1 dl grädde
Fräs lök i vitlök och koka sedan ihop såsen. Låt den puttra ngr minuter. Häll tomatsåsen i ugnsformen. Skär mozzarella och lägg bitarna över biffarna. Gräddas i ugnen 225' i ca 10-15 min.
Serveras med tagliatelle helst färsk :-)
Bon apetit :-)
700gr blandfärs
1dl ströbröd
0,5 dl vatten
1 dl grädde/kelda
1 ägg
1 vitlöksklyfta pressad
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
färsk timjan
färsk persilja
2 msk finriven parmesan ost
1 msk smör
1msk rapsolja
Mozzarella 250gr ( 2 små påsar)
Blanda samman köttbullssmeten och forma "bulliga biffar" som man steker i varm panna med smör och rapsolja. Stek tills biffarna fått fin färg ställ sedan dem i en ugnsform i ugnen 225' i 10 min.
Medan biffarna är i ugnen gör tomatsåsen.
1gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Oregano
Persilja
2 msk tomatpure
1tsk kalvfond
1 frp krossade tomater
1tsk socker
1 dl grädde
Fräs lök i vitlök och koka sedan ihop såsen. Låt den puttra ngr minuter. Häll tomatsåsen i ugnsformen. Skär mozzarella och lägg bitarna över biffarna. Gräddas i ugnen 225' i ca 10-15 min.
Serveras med tagliatelle helst färsk :-)
Bon apetit :-)
Kommentarer